X
Annons
X

Londons finansdistrikt håller andan inför omröstningen

Man pratar inte öppet om det. Men alla i London City vet att finansdistriktets dagar i världstoppen kan vara räknade. De internationella finansföretagens evakueringsplaner om Storbritannien röstar för ett brexit står klara. Och på gatan är oron och ilskan inför omröstningen stor.

Tidig morgon i Londons finansdistrikt. Längs med de smala gränderna, mellan höga kontorsbyggnader och medeltida kyrkor, skyndar kostymklädda kvinnor och män till sina jobb. De som läst morgonnyheterna vet att Labourpolitikern Andy Burnham varnat att ett brexit skulle vara värre för britterna än en terrorattack. Och att Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble sagt att Storbritannien inte skulle få tillgång till den inre marknaden om landet väljer att lämna EU. På gatorna i City hittar man inte många som tänker rösta ”lämna”.

– Jag har aldrig varit med om en folkomröstning som gjort folk så arga och upprörda, säger Charlie Hanbury som är på väg till jobbet på ett försäkringsbolag.

På gatorna i London City hittar man inte många som tänker rösta ”lämna”.

Foto: Åsa Westerlund Bild 1 av 5

”Det är svårt att vara neutral i sådana här sammanhang”, säger Matthew Sebag-Montefiore, partner på konsultfirman Oliver Wyman.

Foto: Åsa Westerlund Bild 2 av 5

Marine Tanguy driver ett start-upbolag och är emot en brexit.

Foto: Åsa Westerlund Bild 3 av 5

”Min pappa stöder brexit, men jag tycker att vi ska blicka utåt, inte sluta oss för omvärlden”, säger Charlie Hanbury.

Foto: Åsa Westerlund Bild 4 av 5

Madeleine Hickey säger att de flesta av hennes vänner ska rösta för "lämna". "De tror på tabloiderna och oroar sig över immigrationen", säger hon.

Foto: Åsa Westerlund Bild 5 av 5
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X