Fredric Karén:London skakas av nytt terrordåd - tolv gripna

Fredric Karén

Europa och Storbritannien skakas av ännu ett terrordåd. I lördags kväll körde en vit skåpbil in i en folkmassa på London Bridge. Därefter fortsatte angriparna till Borough Market där de attackerade restauranggäster med kniv. Sju personer har dödats plus de tre misstänkta som sköts till döds av polis. Minst 48 människor är skadade.

Tolv personer är gripna misstänkta för att ha haft samröre med terroristerna.

Storbritanniens premiärminister Theresa May sade i ett uttalande i dag på förmiddagen att trots att den senaste tidens dåd inte var sammankopplade så kan livet inte fortsätta som vanligt. ”Saker och ting behöver förändras”, sade hon.

Moderaternas kräftgång i opinionen fortsätter. I SCB:s stora partisympatimätning fick partiet 18 procentenheter. Sverigedemokraterna är nu landets andra största parti, enligt SCB.

Samtidigt ifrågasätts Anna Kindberg Batras sätt att leda partiet.

Ett dråpslag mot världen. Så kan Donald Trumps besked att USA drar sig ur klimatavtalet som träffades i Paris enklast sammanfattas. Reaktioner har strömmat in från hela världen och i USA vänder nu flera stater presidenten ryggen och säger att de kommer att fortsätta arbeta för 2-gradersmålet, oavsett vad Donald Trump säger.

Här har jag samlat några av de viktigaste artiklarna från SvD den gångna veckan.

Under strecket
Publicerad
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons