Annons
X
Annons
X

London en mara för Isabellah

Tårarna rann nerför kinderna på OS-hoppet Isabellah Andersson när hon försökte förklara varför hennes debut i London marathon på söndagen blev en stor besvikelse.

Av TT
(uppdaterad)
[object Object]
Isabellah Andersson efter sjundeplatsen i friidrotts-VM i fjol. Hon är favorit till tredje raka segern i Lidingös millopp. Foto: JONAS EKSTRÖMER/SCANPIX

Andersson slutade på 14:e plats, långt från den topptid hon hoppats på.

Redan efter några kilometer hade Andersson tappat kontakten med tätgruppen och resten av loppet blev en plågsam upplevelse för det svenska maratonhoppet. Kraften saknades i löpningen.

– Jag kände mig i jättebra form och siktade på en riktigt bra tid, säger Andersson, som sprang i mål på 2.29.57, drygt sex minuter över sitt personbästa.

Annons
X

– Mot slutet fick jag väldigt ont i magen och tänkte kliva av, men bestämde mig för att slutföra loppet, berättar hon.

I början av augusti springer Isabellah Andersson det olympiska maratonloppet i London, på en helt annan bana än söndagens. Innan dess gäller det att skaka av sig det plågsamma minnet från London marathon.

Hon åker nu hem till Sverige för att, beroende på hur hon mår, springa terräng-SM och Göteborgsvarvet. Sedan återvänder hon till träningsbasen i Eldoret, Kenya, för att förbereda sig för OS.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  London marathon blev en stor uppvisning av de kenyanska löparna. Mary Keitany upprepade fjolårssegern med topptiden 2.18.37 och Wilson Kipsang var överlägsen segrare bland herrarna med fina 2.04.44.

  London TT

  Annons
  Annons
  X

  Isabellah Andersson efter sjundeplatsen i friidrotts-VM i fjol. Hon är favorit till tredje raka segern i Lidingös millopp.

  Foto: JONAS EKSTRÖMER/SCANPIX Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X