Annons

Lollapaloozabesökare: Hellre här än i Chicago

Svenska Lollapalooza har öppnat portarna – och främst är det solsken, sällskap och stora artister som lockar besökarna.

En extra bonus är att man får se Stockholm, tycker Silvio Lucano från Mexiko.

– Lollapalooza startade i USA, men vi är hellre här än i Chicago, säger han.

Under strecket
Sofia Sundström / TT
Publicerad

Rodolfo Urrea och Silvio Lucano från Mexiko är på plats på Lollapalooza. "Vi är här för att festa och lära känna Stockholm", säger Rodolfo Urrea.

Foto: Stina Stjernkvist/TTBild 1 av 4

Anton Källebo, Caroline Hovstadius och Albin Thelin ser festivalen som ett sätt att umgås, men gillar även artisterna. "Det är den första festivalen i Stockholm där jag är intresserad av artisterna", säger Anton Källebo.

Foto: Stina Stjernkvist/TTBild 2 av 4

Trond, Pernille, Kristine, Vebjørn och Toril Drejer från Norge besöker Lollapalooza. "Första gången jag hörde talas om festivalen var när Billie Eilish blev bokad, det var då vi började kolla på biljetter", säger Toril Drejer.

Foto: Stina Stjernkvist/TTBild 3 av 4

Aicha Muse, Olivia Albers, Romance Al Korkes och Sarah Attefall har åkt från Jönköping för att besöka festivalen. "Det är en bra start på sommaren, att få inleda den med alla mina vänner", säger Olivia Albers.

Foto: Stina Stjernkvist/TTBild 4 av 4

Många har tagit tunnelbanan till den nystartade festivalen Lollapalooza i Stockholm. För andra har resan varit betydligt längre.

När mexikanska Silvio Lucano fick klartecken att han skulle studera i Spanien, började han leta efter spännande festivaler i Europa. Han kände till Lollapalooza-konceptet sedan tidigare, och köpte tillsammans med vännen Rodolfo Urrea biljetter till den svenska versionen.

Annons
Annons
Annons