Annons

Lokal Izakaya”Lokal Izakaya behöver vässas”

Krogguiden. Att blanda matkulturer kan skapa smakmagi. Men risken är också ett mjäkigt möte. På nygamla Lokal Izakaya vill man göra en Shibumi. Tyvärr håller inte ambitionen hela vägen.

Under strecket
Publicerad

Den gamla Kungsholmskrogen Lokal – har sedan i somras transformerats, målats om från vitt till svart och fått efternamnet Izakaya. Köket har också bytt inriktning: nu gäller asiatisk inspiration på svensk bas – en blandning som blivit ett av huvudspåren i Krogstockholm. Andra som följer denna stilmix är Shibumi och Adam & Albin. Till skillnad från nämnda krogar är dock Lokal Izakaya ingen innovatör i genren.
Stället har känslan av en ambitiös kvarterskrog, gästernas åldrar har stor spridning och många tycks känna varandra. Men den familjära stämningen uteblir i den nästan för rymliga lokalen.

Menyn är uppdelad i tio mellanrätter med priser mellan 100 och 180 kronor, olika varianter av sushi (maki, gunkan och combo) samt helportioner för runt 300 kronor. Fördelningen mellan kött-, fisk- och vegetariska rätter är föredömligt jämnt spridd över menyn.

Mellanrätter är grejen på Lokal Izakaya.

Foto: Tomas Oneborg Bild 1 av 2

Lokal har målats om och fått efternamnet Izakaya.

Foto: Tomas Oneborg Bild 2 av 2
Annons
Annons
Annons
Annons