Löfvens goda hjärta kan vara en nackdel

Stefan Löfven är personligen populärare än sina företrädare. Ändå hade Mona Sahlin ett överlägset större opinionsstöd, visar SvD:s genomgång. Att vara en godhjärtad människa kan snarare vara ett problem än en tillgång för den som vill vinna val, skriver SvD:s Lena Hennel i det första av åtta partiledarporträtt.

Under strecket
Publicerad
MAGNUS HJALMARSON NEIDEMAN
Foto: MAGNUS HJALMARSON NEIDEMAN
Annons

”Någon snällare person får man leta efter. Jag har aldrig i hela mitt liv sett honom elak. Jag har aldrig hört honom säga ett ont ord om någon. Det är sällan man kan säga det om en person. Alltid glad och snäll och fruktansvärt omtänksam.”

Barndomskamraten Claes Altin minns kompisen Stefan Löfven med värme. De kom båda som fosterbarn till Ådalen på 1950-talet. Claes Altin hamnade hos jägmästaren en bit längre ned på grusvägen i den lilla byn Sunnersta. Stefan Löfven flyttade in hos skogsarbetaren Ture Melander och hans hustru Iris i deras hus, ett gammalt båtsmanstorp. Enligt Stefan Löfven själv var fosterföräldrarna ”ganska stränga” men han ger samtidigt bilden av ett tryggt hem.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons