X
Annons
X

Stefan Löfven till Paris för krigsminne

Statsminister Stefan Löfven (S) passar på att lämna över vården för sitt skötebarn Global Deal till OECD i helgen. Det sker när han är i Paris för att delta i högtidlighållandet av att det är 100 år sedan första världskrigets slut.

Löfven tog för två år sedan initiativ till Global Deal, ett globalt partnerskap kallat, som ska uppmuntra till social dialog mellan regeringar, fack och arbetsgivare. Syftet är att bidra till goda arbetsvillkor, hållbar utveckling och att vinster av globalisering ska spridas jämnare.

Ett 20-tal länder, drygt 30 stora företag, lika många fack och arbetsgivarorganisationer samt ett 20-tal andra organisationer har anslutit sedan starten.

Statsminister Stefan Löfven på besök hos Frankrikes president Emmanuel Macron i juli 2017. Nu ses de i Paris igen. Arkivbild.

Foto: Michel Euler/AP/TT Bild 1 av 2

Chiles dåvarande president Michelle Bachelet, generalsekreteraren för OECD Angel Gurría, Sveriges statsminister Stefan Löfven och generalsekreteraren för ILO Guy Ryder under seminariet Global Deal, Löfvens prestigeprojekt vid ett möte i FN 2016. Arkivbild.

Foto: Pontus Lundahl/TT Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X