Annons
X
Annons
X

Löfven ser ljuset i tunneln

– Det är dåligt, det är usla siffror och de ska upp, de ska vända. Statsminister Stefan Löfven (S) har läst ännu en deppig opinionsmätning men säger sig tro på framtiden.

Av TT
Opinionsmätningar
Foto: Adam Ihse/TT

I en ny mätning från Novus och TV4 – med 3 002 intervjuade – går Moderaterna (M) fram med statistiskt säkerställda 2,5 procentenheter, till 23,9 procent. Socialdemokraterna (S) backar däremot 0,3 enheter till 24,4 procent. Och Alliansens partier ökar med 2,3 procentenheter till 40 procent medan de rödgröna backar 0,6 enheter till 36,7 procent.

I helgen kom också Sifos januarimätning, som gav S 23,2 procent – minus 2,8 procentenheter och den lägsta S-siffran sedan Sifo började mäta 1967. Där blev M största parti med 25,6 procent, en ökning med 3,5 enheter.

Men Löfven är förtröstansfull om att det ljusnar vid S-horisonten, eftersom regeringen levererar politiska lösningar:

Annons
X

– Vi har dåliga siffror nu, de sticker jag inte under stol med. Men jag arbetar varje dag stenhårt, vi ska vända dessa siffror. Vi har påbörjat en vändning för Sverige.

– Jag känner trygghet i att vi har rätt politik. Vi har vänt riktning för Sverige, från skattesänkningar, nedskärningar i välfärdssektorn och ökade klyftor till investeringar i det vi behöver tillsammans i Sverige, fortsätter Löfven.

Annons
Foto: Adam Ihse/TT Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X