Annons

Löfven mörkar om kostnaden för höjd a-kassa

S-ledaren Stefan Löfven har nu gett besked om att partiet vill höja a-kassan rejält. Däremot har han inte förklarat hur detta ska finansieras, trots att det handlar om en av de enskilt största utgifterna för Socialdemokraterna. Det skriver M-politikerna Kent Persson och Anna Kinberg Batra.

Under strecket
Publicerad

Med fyra veckor kvar till valet är det allt tydligare att jobben blir den viktigaste frågan. SVT inledde sin debattserie med ledande politiska företrädare med just jobbfrågan och Aftonbladets Partiprogrammet fokuserade tydligt på jobben när arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson (M) debatterade mot Miljöpartiets Per Bolund tidigare i veckan.

Därför är Socialdemokraternas och Stefan Löfvens agerande i fredags särskilt anmärkningsvärt. Efter en vecka med utspel från Socialdemokraterna nästan varje dag, där de preciserat kostnaderna för olika förslag, så väljer Löfven att i en enskild intervju med TV4 under fredagskvällen nämna att Socialdemokraterna, i sitt valmanifest, föreslår omfattande höjningar av a-kassan. Denna fredagkväll gick TV4-nyheterna i mer anonyma TV7, något som intygar Löfvens ovilja att sammankopplas med den höjda a-kassan.

Annons
Annons
Annons