Löfven: Miljöpartiet blir kvar efter ombildningen

I förmiddags besökte statsminister Stefan Löfven (S), tillsammans med Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin, Scanias anläggning i Södertälje.
I förmiddags besökte statsminister Stefan Löfven (S), tillsammans med Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin, Scanias anläggning i Södertälje. Foto: Maja Suslin/TT

Socialdemokraterna och Miljöpartiet jobbar på med en regeringsombildning.

– Det finns väldigt många intressanta ministerposter. Nu ska regeringen ombildas delvis och det blir ett sätt för oss att stärka laget, säger biståndsminister Isabella Lövin, Miljöpartiets nya språkrör.

Under strecket
Omni, TT
Publicerad
Annons

En del av ett slags nystart för regeringen, efter de många turerna kring Miljöpartiet, ska också bli den satsning på nästa generations resor och transporter som Lövin och statsministern Stefan Löfven presenterar vid ett besök hos lastbilsjätten Scania i Södertälje.

Satsningen består i ett samverkansprogram mellan staten, näringslivet och forskarvärlden. Detaljerna ska presenteras den 1 juni, men statsministern ser framför sig att staten kommer att bidra med resurser, till exempel till demonstrationsanläggningar, för att få fram nya miljövänliga fordon.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons