X
Annons
X

Göran Eriksson: Eriksson: Löfvens förslag räcker inte

Stefan Löfven höll tal på S-kongressen i Västerås. Foto: Tomas Oneborg

Stefan Löfven kom inte till S-kongressen med nya förslag som räcker för att klara jobbmålet. Kongressen får nu ta ställning till om ökade investeringar ska betalas med lån eller höjda skatter.

Publicerad

Han återuppstod i sitt tal på S-kongressens första dag.
Den moraliske Stefan Löfven, som kräver att svenska elever presterar bättre i skolan, och har blicken fäst på den svenska exportindustrins konkurrenskraft.
Den Stefan Löfven som kunde attrahera väljare på andra sidan blockgränsen, och charma näringslivet.
Och den Löfven som talade på S-kongressen i Västerås träffade återigen den där skärningspunkten mellan klassisk arbetarmoral, och borgerliga dygder.
Det är en bild av Löfven som väckte mycket intresse när han var ny på sin post, men som har förändrats sedan han blev statsminister och drogs in i mycket otydliga kompromisser med Miljöpartiet, och mycket tydliga skattehöjningar.
Och opinionssiffrorna för Socialdemokraterna är nu sådana att Stefan Löfven kanske inte har råd att låta bli att ragga mittenväljare från talarstolen på en S-kongress.

En helt annan fråga är hur han ska använda kongressen för att höja stämningen bland de redan övertygade partikamraterna.

Stefan Löfven har pressträff i samband med invigningen av S-kongressen i Västerås på fredagen.

Foto: Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYRÅN Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X