Annons

Löfven i Davos: Många förlorare på globalisering

Statsminister Stefan Löfven lyfte fram lågt utbildade som globaliseringens förlorare, men sade samtidigt att globaliseringen generellt varit en positiv kraft i en paneldebatt om globaliseringens för och nackdelar på Världsekonomiskt forum 2017 i Davos.
Statsminister Stefan Löfven lyfte fram lågt utbildade som globaliseringens förlorare, men sade samtidigt att globaliseringen generellt varit en positiv kraft i en paneldebatt om globaliseringens för och nackdelar på Världsekonomiskt forum 2017 i Davos. Foto: Joakim Goksör/TT

Globaliseringen har många vinnare och har generellt varit en positiv drivkraft, enligt statsminister Stefan Löfven. – Men det finns många förlorare och det är vad som är farligt just nu, säger han.

Under strecket
TT
Publicerad

Det är tredje året i rad på Världsekonomiskt forum i Davos för Sveriges statsminister Stefan Löfven, där han under ett par dagar frotterar sig med den globala makteliten inom ekonomi och politik.

Löfven vill under årets besök försöka övertyga beslutsfattare från andra länder och storbolagen att minskade klyftor och jämlikhet är bästa motmedel mot den populism och protektionism som sveper över västvärlden, med Donald Trumps valseger i USA och britternas beslut om att lämna EU som två tydliga exempel.

Annons
Annons
Annons