Regeringen vill förlänga coronalagar till januari

Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson talar under en digital pressträff om coronarestriktioner. Vid pressträffen medverkar även statsminister Stefan Löfven (S) och socialminister Lena Hallengren (S).
Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson talar under en digital pressträff om coronarestriktioner. Vid pressträffen medverkar även statsminister Stefan Löfven (S) och socialminister Lena Hallengren (S). Foto: Stefan Jerrevång/TT

Vaccinationerna flyter på – men smittspridningen går åt fel håll i Sverige. Regeringen föreslår därför att lagarna som styr coronarestriktionerna förlängs till slutet av januari nästa år.

Under strecket
TT
Publicerad
Annons

I en proposition föreslås att både den så kallade covid-19-lagen och lagen om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen förlängs till och med januari 2022.

– Det betyder inte att restriktionerna förlängs men att regeringen får en ökad möjlighet att införa restriktioner om de behövs, säger statsminister Stefan Löfven (S) på en pressträff på torsdagen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons