Annons
X
Annons
X

”Löfven är inte speciellt slipad”

Lena Lid Falkman, retoriker och ledarskapsexpert, menar att Stefan Löfven behöver mer träning och bättre underlag, sedan statsministern krånglat in sig i ett resonemang om SD och nyfascism i SVT:s Agenda på måndagskvällen.

– Han är inte speciellt slipad än, säger hon till SvD.

Stefan Löfven och Lena Lid Falkman retoriker och ledarskapsexpert.
Stefan Löfven och Lena Lid Falkman retoriker och ledarskapsexpert. Foto: TT

Finansminister Magdalena Andersson (S) kallade Sverigedemokraterna för nyfascistiska i fredags efter ett möte i EU-nämnden och Stefan Löfven följde efter i en debattartikel på lördagen.

I Agenda i SVT fick statsminister Stefan Löfven flera följdfrågor om definitionen av SD som nyfascistiskt.

Han pekade på partiets bakgrund och fokus på invandring samt att SD:s partisekreterare Björn Söder talat om ”mitt folk” i riksdagen.

Annons
X

När Stefan Löfven pressades hänvisade han till en enskild bok av journalisten och historikern Henrik Arnstad.

Han krånglar in sig i ett hörn. Att bara hänvisa till en bok när det gäller etiketten ”nyfascistisk” är helt enkelt dåligt underbyggt.
Lena Lid Falkman

Lena Lid Falkman, retoriker och ledarskapsexpert samt medlem i SvD:s valpanel, blev inte imponerad.  

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – Han krånglar in sig i ett hörn. Att bara hänvisa till en bok när det gäller etiketten ”nyfascistisk” är helt enkelt dåligt underbyggt. Har han inte bättre argument än så? Det väger inte så tungt och jag tycker att han förlorar diskussionen, säger hon till SvD.

  – Han är inte speciellt slipad än. Han skulle behöva mer träning - men också bättre underlag.

  **Lena Lid Falkman säger **att hon ser ett problematiskt mönster hos Stefan Löfven, som lyser igenom vid intervjuer, utfrågningar och debatter. Enligt henne undviker han att svara på frågor, vilket visserligen även exempelvis Carl Bildt och Fredrik Reinfeldt gör, men att Löfven inte gör det tillräckligt skickligt.

  Hon tar upp exemplet med ordet ”ingångsvärde” som Stefan Löfven använt flitigt.

  – Han upprepar vissa ord som en papegoja. Han har fått begrepp som han tycker passar bra men det fungerar inte om han inte kan argumentera så bra.

  Bör Stefan Löfven ändra på något inför den nya valrörelsen?

  – Han måste bli bättre på utfrågningar och debatter, han är bättre när han håller tal. Han måste variera sig mer och inte fastna i de här formuleringarna. Det blir intressant i vår, stämningen är redan väldigt hätsk och bitter.

  Författaren Henrik Arnstad förklarar varför han anser att Sverigedemokraterna är fascistiska och att Löfven har rätt i sak i en artikel i Sydsvenskan på måndagen. BJörn Söder (SD) har krävt en ursäkt av Löfven.

  Annons
  Annons
  X

  Stefan Löfven och Lena Lid Falkman retoriker och ledarskapsexpert.

  Foto: TT Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X