X
Annons
X

Lockpriserna består på bomarknaden

Sedan drygt en månad har bostadsspekulanter i Stockholm tillgång till jämförelsepriser när de ska köpa bostad. Enligt Mäklarsamfundet är det för tidigt att utvärdera försöket, men SvD Näringslivs stickprov visar att lockpriserna består.

Det är visningsmåndag i Stockholms innerstad. En lägenhet ska visas från sin bästa sida. Det är 44 kvadratmeter omsorgsfullt slipade originalgolv och bländande vita väggar. I tamburen hänger en ensam sjal på klädhängaren. En vanlig tvåa i Vasastan ligger ute på marknaden. Utropspriset på 1875000 kronor är redan daterat. Efter söndagens visning är budgivningen redan uppe i 2,5 miljoner.

En av de första som dyker upp på visningen är Lisa Nordenson och hennes mamma Annette Nordenson. De är på jakt efter en etta eller tvåa åt Lisa Nordenson som gärna bor kvar i Vasastan där hon bor i dag.

”Det är lite för mycket folk ute på visningarna. I går var det helt hysteriskt”, konstaterar Lisa Nordenson, på jakt efter en etta eller tvåa i Vasastan. Till höger Lisas mamma Anette tillsammans med mäklaren Joakim Wallenberg.

Foto: INGVAR KARMHED Bild 1 av 3

”Jag har sålt sju lägenheter i den här föreningen tidigare”, säger mäklaren Joakim Wallenberg.

Foto: INGVAR KARMHED Bild 2 av 3

Visning av en lägenhet.

Foto: FREDRIK PERSSON/SCANPIX Bild 3 av 3
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X