Locket på hos chefen

IFK Göteborgs klubbdirektör, Mats Persson, tar tjänstledigt på obestämd tid. Klubbens kassör, Janne ”Plånbok” Nilsson, lämnar på egen begäran styrelsearbetet. Men klubbens styrelse har fortfarande fullt förtroende för de båda.

Under strecket
Publicerad
Annons

Mats Persson förklarade sitt beslut vid gårdagens presskonferens under Ullevis läktare.
– Med den uppmärksamhet som varit runt mig som person och allt som hänt är det omöjligt för mig att göra mitt jobb på ett bra sätt, förklarade han sitt beslut.
Någon vikarie har klubben inte utsett.
Det var en märkbart tagen Persson som efter att på förmiddagen ha informerat spelartruppen, mötte det samlade pressuppbådet.
– Jag tycker att jag klarat det som hänt bra, men jag känner att jag inte är den samma person som jag var tidigare, berättar han och säger sig vara helt inställd på att komma tillbaka till jobbet som sportchef.

Persson är också bestämd i sitt nekande till alla brott och på frågan om han gjort några erkännanden svarar han:
– Nej.
Han vill över huvud taget inte uttala sig om vad som gjorts.
– Min försvarare har rått mig att inte uttala mig om sakfrågor utan hänvisa alla sådana frågor till honom, säger han.
En sakfråga svarar han dock på, den som gäller de 1,35 miljoner kronor som sattes in på Stefan Selakovic konto och sedan överfördes till kassör Nilssons konto. När frågan om de pengarna hänger ihop med Peter Ijeh-affären ställs, tittar ordförande Bengt Halse på Persson som långsamt böjer sig fram till mikrofonen och kort svarar:
– Nej.
Pengarna är nu återbetalda till IFK. I förra veckan satte Nilsson in dem på IFK:s konto.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons