Annons

Loach stoppar festivalfilm

Regissören Ken Loach omgiven av några av skådespelarna i Looking for Eric i samband med att filmen visades vid Cannesfestivalen  i maj.
Regissören Ken Loach omgiven av några av skådespelarna i Looking for Eric i samband med att filmen visades vid Cannesfestivalen i maj. Foto: AP
Publicerad

Den brittiske filmregissören Ken Loach har beslutat att dra tillbaka sin film ”Looking for Eric” från den internationella filmfestivalen i Melbourne, skriver Variety. Anledningen är att festivalen, som startar den 24 juli, får hjälp med sponsringen av Israel, och regissörens protest gäller bland annat Israels ockupation av palestinskt land och massakrerna i Gaza. Filmen skulle visas på festivalen vid två tillfällen och trycket var hårt på visningarna. Festivalledningen erbjuder pengarna tillbaka för de inställda visningarna och säger enligt Variety att man är ”mycket besviken” på Ken Loach.

Den 73-årige filmmakaren är bland annat känd för sina socialrealistiska dramer med politiska undertoner, såsom ”Ladybird, ladybird”, ”Carlas song” och ”Sweet sixteen”.

Annons
Annons
Annons