LO: Viktigare se till att fler klarar att jobba längre

I stället för att fokusera på ensidiga prioriteringar som oförändrad las-ålder skulle vi se fram emot att Svenskt Näringsliv var beredda att diskutera med oss om hur vi skapar ett arbetsliv som gör det möjligt för fler att jobba längre, skriver Karl-Petter Thorwaldsson och Torbjörn Johansson, LO, i en replik.

Under strecket
Publicerad

Karl-Petter Thorwaldsson och Torbjörn Johansson, LO

Foto: Tomas Ohlsson, pressbild
Annons

Svenskt Näringsliv argumenterar för varför förslaget att höja den så kallade las-åldern från 67 år till 69 år är en dum idé. I stället vill organisationen bibehålla dagens las-ålder och samtidigt göra det enklare än i dag för arbetsgivare att säga upp äldre anställda. Det är samma gamla visa, arbetsgivarna ska ha både hängslen och livrem och de anställda ska ta all risk.

En höjning av las-åldern är inte LO:s första prioritet bland de åtgärder som vi vill se genomförda i pensions- och socialförsäkringssystemen. I dagsläget är den genomsnittliga pensionsåldern bland LO:s medlemsgrupper 63,5 år. Fokus för oss ligger därför på åtgärder som underlättar för fler att jobba längre än så och som ger högre pension. Bättre arbetsmiljö, kontinuerlig kompetensutveckling, heltidsanställningar och delad föräldraförsäkring är några sådana åtgärder.

Annons
Annons
Annons