Annons

”LO vägrar att förstå invandrares verklighet”

Mikail Yüksel
Mikail Yüksel Foto: Privat

LO:s strategi är att bevaka de höga trösklarna in på den svenska arbetsmarknaden, men därmed låser de fast nyanlända i lågavlönade svartjobb. Det skriver centerpartisten Mikail Yüksel som skriver om de egna erfarenheterna som nyanländ till Sverige.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Centerpartiet föreslog nyligen att arbetsmarknadens parter bör skapa ingångsjobb för nyanlända genom särskilda avtal med lägre lön. Det har mött hård kritik från LO. Att förvrida budskap och dra rasistkortet i flyktingdebatten är bra verktyg för den som inte några egna förslag har. Och nu har tyvärr LO valt just den vägen, att gå till frontalangrepp med låg retorik istället för att lyssna på Centerpartiets förslag och våga öppna ögonen för den verklighet och de svårigheter som vi utlandsfödda faktiskt möter på den svenska arbetsmarknaden.

De flesta nyanlända hamnar oftast i ett restaurangkök eller börjar städa på sitt första jobb i Sverige. I helgen illustrerade LO detta i en bild som publicerades på den egna Facebooksidan under propagandarubriken ”DELA! Samtliga högerpartier har nu föreslagit sänkta löner. Det är DIN lön de vill sänka!" Är tanken att detta budskap riktas till nyanlända så missar LO mål. Eftersom de flesta som nyss kommit hit saknar både jobb och kollektivavtal.

Annons
Annons
Annons