”LO tappar i inflytande”

Det blir allt mer uppenbart att det helhjärtade stödet till Socialdemokraterna inte längre ligger i medlemmarnas intresse. Det skriver ett antal kandidater från Centerpartiet som även är Kommunalare, IF Metallare, Handelsanställda och GS-medlemmar.

Under strecket
Publicerad
Annons

Fackföreningarna har spelat och spelar fortfarande en central roll i det svenska samhället. Att vara medlem i ett fackförbund ger en rad fördelar som ökad förhandlingsstyrka och större inflytande. Dessutom erbjuder de ofta bra service och goda råd när det gäller löner och rättigheter.

Vi ser med oro hur de svenska fackens möjligheter att tillvarata medlemmarnas intresse minskar. Det är framförallt hos LO-förbunden som problemen hopas. Fackföreningsrörelsen måste inse att tiderna förändras. Det blir allt mer uppenbart att det helhjärtade stödet till Socialdemokraterna inte längre ligger i medlemmarnas intresse. Vi är Centerpartister som kandiderar till riksdag, landsting och kommuner, men vi är även Kommunalare, IF Metallare Handelsanställda och GS-medlemmar.

Annons
Annons
Annons