Annons

DammLjuvlig bok som osäkrar trygga rum

Claire-Louise Bennett är uppvuxen i England och bor i Galway på Irland. Hon har studerat litteratur och drama. ”Damm” (”Pond”) är hennes debut som redan har väckt stor uppmärksamt
Claire-Louise Bennett är uppvuxen i England och bor i Galway på Irland. Hon har studerat litteratur och drama. ”Damm” (”Pond”) är hennes debut som redan har väckt stor uppmärksamt Foto: Patrice Normand

En ljuvlig romanhybrid som osäkrar våra trygga rum. Jenny Aschenbrenner har läst en humoristisk och djupt personlig berättelse om en kvinna som drar sig undan till havet för att finna sig själv, bortom förutsägbara mönster.

Under strecket
Publicerad
Bild 1 av 1

En skylt med texten ”Damm”, nedstucken invid vattenansamlingen strax intill några flera hundra år gamla stugor byggda i sten. Den retar jaget i Claire-Louise Bennetts debutbok något så in i bängen att de som ansvarar för festdagen – den som ägarna till stugorna arrangerat för att fira att dessa har räddats ur förfall och glömska, in i den nya tiden – har valt att skriva det uppenbara och just därför så falska, så fullständigt avförtrollande ordet damm just vid en damm.

Därmed tas den ifrån möjligheten att vara allt det andra, inte minst inför de barn som kommer springande till den och som är just de som ska informeras, varnas, med skylten av plywood: Damm.

Annons
Annons
Annons