Ljungskog skyr gräs och björk

Vinterträningen har fungerat perfekt och formen är god. Ändå ligger Susanne Ljungskog lågt när cykelsäsongen nu drar igång på allvar. - April är allergisäsong och jag vet inte hur kroppen kommer reagera i år, säger Susanne.

Under strecket
Publicerad
OS i Aten i fjol blev ingen succé för SvD:s bragdmedaljör från 2002, Susanne Ljungskog. Ett par månader  senare fick Susanne reda på varför. Pollenallergin satte stopp för en framskjuten placering i linjeloppet under de olympiska spelen i Grekland.

OS i Aten i fjol blev ingen succé för SvD:s bragdmedaljör från 2002, Susanne Ljungskog. Ett par månader senare fick Susanne reda på varför. Pollenallergin satte stopp för en framskjuten placering i linjeloppet under de olympiska spelen i Grekland.

Annons

Pollenallergin Susannes stora dilemma inför varje cykelsäsong
OS-fiaskot i Aten i fjol fick sin förklaring ett par månader senare på Varbergs sjukhus. Efter mängder av tester kunde allergologen Per Jemsby då konstatera att Susanne Ljungskog är allergisk mot gräs och björk.
Och den värsta reaktionen kom just i Aten. När tempot drogs upp i linjeloppet sade Susannes kropp ifrån.

– Det var skönt att få veta vad det var för fel. Men när vi väl hittade orsaken går det inte att gå omkring och tycka synd om sig själv, säger Susanne som i november inledde behandling för att lindra symptomen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons