Ljummen sallad med bacon och ädelost Kycklingwok Råraka med rom Svamp- och grönsakspasta Salviadoftande laxkotletter

Under strecket
Publicerad
Annons

4 portioner: 2 paket skivat bacon 1 huvud isbergssallad 2 tomater 100 g färska champinjoner 1 grön zucchini 125 g ädelost Dressing: 1 dl olivolja 4 msk vinäger örtkrydda 50 g valnötter

  1. Börja med att knapersteka bacon. Låt det rinna av på hushållspapper och klipp det därefter i små bitar.
  2. Gör en dressing på olivolja, vinäger, kryddor och valnötter. Ställ åt sidan tills vidare.
  3. Skär salladen i strimlor och fördela på fyra tallrikar. Skär tomaterna i små bitar och lägg på salladen. Skiva champinjonerna och skär zucchinin i skivor som därefter skärs i fyra bitar. Fräs champinjoner och zucchini i olivolja och örtkryddor.
  4. Lägg den varma blandningen på salladen och häll över valnötsdressingen. Smula över osten och lägg på baconbitarna.
Annons
Annons
Annons