Annons

Madsen till specialfängelse för sexförbrytare

Peter Madsen är dömd till livstids fängelse för att ombord på ubåten UC3 Nautilus ha mördat den svenska journalisten Kim Wall. Arkivbild.
Peter Madsen är dömd till livstids fängelse för att ombord på ubåten UC3 Nautilus ha mördat den svenska journalisten Kim Wall. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Livstidsdömde Peter Madsen kommer att få byta fängelse så fort det finns en plats ledig, enligt Madsens advokat. Efter att ha blivit överfallen flyttas han till ett fängelse som anses säkrare för sexförbrytare.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad

Beskedet kommer från hans försvarsadvokat Betina Hald Engmark i ett sms till tidningen BT. Hon har en längre tid arbetat för att få honom flyttad till ett fängelse som är specialiserat på behandling av sexualförbrytare och personer som anses farliga, Herstedvester fængsel. Det har rykte om sig att vara säkrare för personer som är dömda för brott som andra fångar inte ser med blida ögon på.

Herstedvester fængsel har som enda anstalt i Danmark fastanställda psykiatriker för att behandla personlighetsstörningar, och en överläkare med rätt att skriva ut medicin till sexualbrottslingar.

Annons
Annons
Annons