Livstid för mord i Turkiska föreningen Stockholm klarar inte miljömålen Stora telestörningar i Göteborg Utredning läggs ner om läckage

Under strecket
Publicerad
Annons

En avrättning. Så beskriver tingsrätten mordet på en man på Turkiska föreningen i Tensta i maj. I går dömdes en 29-årig man till livstids fängelse och utvisning för mordet. Efter ett första skott har 29-åringen förföljt offret och fullbordat gärningen med ytterligare två skott, varav ett nackskott från kort avstånd. Trots att 29-åringen har två minderåriga barn utvisas han på livstid ”med hänsyn till brottslighetens allvarliga karaktär, skriver TT.
Stockholms län kommer att få mycket svårt att nå hälften av de nationella miljömål som riks dagen sagt ska vara uppnådda år 2020, visar en rapport från länsstyrelsen i Stockholm. Svårast att uppnå är målen om ingen övergödning, giftfri miljö och god bebyggd miljö. Enligt länsstyrelsen bottnar svårigheterna i att Stockholm är en så folktät storstadsregion, skriver TT. Det enda miljökvalitetsmål som ser ut att nås till 2020 gäller försurning.
Centrala Göteborg drabbades av stora störningar i Telias teletrafik under några timmar i går eftermiddag. Det var
såväl fast som mobil telefoni som slogs ut liksom även datatrafiken. Men problemen kom och gick, stundtals gick det att komma ut på linjerna. Problemen började vid lunchtid och Telia hade väldigt svårt att hitta orsaken.
Troligen rörde det sig om något överföringsfel, trodde Susanne Sturmhoefel, informatör på Telias presstjänst, till TT.
Förundersökningen om att någon polis brutit mot tystnadsplikten i samband med att den kände advokaten Thomas Martinson var misstänkt för brott läggs ner. Fotografier och uppgifter från hemlig telefonavlyssning ur förundersökningen läckte ut till media.
Poliser har förhörts, men justitiekanslern (JK) har inte kunnat ta reda på vem som lämnat ut det sekretessbelagda materialet, uppger TT.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons