Annons

Livsmedelsverket: Mat kontrolleras för sällan

Den bristande livsmedelskontrollen i landet riskerar att leda till matförgiftningsutbrott, enligt Livsmedelsverket.

En del av problemet förklaras med att länsstyrelserna inte får tillräckligt med pengar till att genomföra kontrollerna.

Under strecket
Erik Paulsson Rönnbäck / TT
Publicerad

Odling av groddar, precis som annan primärproduktion, riskerar att leda till matförgiftningsutbrott om den inte kontrolleras tillräckligt regelbundet. Arkivbild.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Odling av groddar, precis som annan primärproduktion, riskerar att leda till matförgiftningsutbrott om den inte kontrolleras tillräckligt regelbundet. Arkivbild.

Foto: Janerik Henriksson/TT
Odling av groddar, precis som annan primärproduktion, riskerar att leda till matförgiftningsutbrott om den inte kontrolleras tillräckligt regelbundet. Arkivbild.
Odling av groddar, precis som annan primärproduktion, riskerar att leda till matförgiftningsutbrott om den inte kontrolleras tillräckligt regelbundet. Arkivbild. Foto: Janerik Henriksson/TT

Livsmedelsverket pekar särskilt ut den bristande kontrollen av primärproduktionen, det vill säga kontrollen av grönsaksodling, djuruppfödning, svamp- och bärplockning och annan livsmedelsproduktion som sker närmast källan.

Annons
Annons
Annons