Annons

Livsmedelsverkets expert om krismenyn: Ska gå fort

Ett basförråd kan vara bra att ha om man så bara får influensan, menar Elisabet Amcoff.
Ett basförråd kan vara bra att ha om man så bara får influensan, menar Elisabet Amcoff. Foto: Emma-Sofia Olsson

En kris kan innebära strypt livsmedels­försörjning, ström­avbrott och vatten­brist. Då är det bra att ha mat hemma. ”Ett förråd kan ha många funktioner”, säger Livsmedels­verkets Elisabet Amcoff.

Under strecket
Publicerad

”Mat i ett krisförråd ska kunna tillagas med hjälp av alternativa tillagningssätt, exempelvis campingkök med tillhörande bränsle”, säger Elisabet Amcoff, rådgivare vid Livsmedelsverket, som här testar sitt campingkök på en utflykt.

Foto: Privat

Vad sägs om lapskojs på konserverat kött och pulvermos, morötter med oljedressing och konserverad frukt som dessert?

Det är lätt att le åt Livsmedelsverkets lunchtips med smak och doft av 1970-tal i deras förslag på krismeny, men om livsmedelsförsörjningen i Sverige är strypt slinker nog även konserver ner.

Annons
Annons
Annons