Annons
X
Annons
X

Livfors Brunell: ”Marknadsturbulens det nya normala”

Familjen Stenbecks investmentbolag Kinnevik fick se sitt substansvärde minska med hela 11 procent under årets andra kvartal. ”Marknadsturbulens har nästan blivit ett permanent tillstånd”, säger Mia Livfors Brunell.

[object Object]
Mia Brunell, Kinnevik. Foto: INGVAR KARMHED

Det har varit ett minst dagt tufft kvartal för familjen Stenbecks maktbolag.
Kinnevik har fått se sitt substansvärde falla med med 11,3 procent under perioden. I slutet av juni landade bolagets tillgångar på 57,7 miljarder kronor, att jämföras med 65 miljarder kronor vid slutet av mars.

– Marknaden har varit orolig de senaste månaderna, precis som den varit de senaste åren. Vi har minskat substansvärdet särskilt inom telekombolagen, vars kurser gått ned under året. Men det handlar mest om kursreaktioner, kommenterar bolagets vd och koncernchef Mia Brunell Livfors.

Samtidigt minskade substansrabatten, skillnaden mellan värdet på ägarbolagets tillgångar och dess marknadsvärde på börsen, till 32,8 procent. Substansrabatten vid slutet av årets första kvartal låg på 34,5 procent.

Annons
X

– Det är väldigt turbulent. Och jag tror att väldigt volatila marknader nästan blivit ett ett permanent tillstånd om man ser på de senaste åren. Vi försöker istället hitta tillväxtmarkander och regioner med hög tilllväxt, säger Mia Brunell Livfors.

• Läs mer:
Kinnevik köper sig ur krisen.

Det har varit några turbulenta månader också affärsmässigt för Kinnevik. Under kvartalet slöt bolaget ett avtal med skogsbolaget
Billerud om
ett samgående mellan gruppens portföljbolag Korsnäs och Billerud. Enligt Mia Brunell Livfors öppnar affären för ökat fokus på området online, där lejonparten av Kinneviks nyinvesteringar gjorts de senaste åren.

Stäng

SvD NÄRINGSLIVS NYHETSBREV – dagens viktigaste ekonominyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  • Läs mer:
  Kinneviks nästa kärninnehav finns i onlineportföljen.

  Det helägda Korsnäs har tidigare utgjort gruppens ”kassako”, och kassaflödet från bolaget har finansierat många av KInneviks nya investeringar.

  – Vi haft kassaflöde från Korsnäs under alla år, men under de senaste åren har vi fått till väldgt stabila och ordentliga utdelningar från våra större innehav, Tele2, Millicom och MTG, som gör att vi har ett annat kassaflöde idag än för några år sedan. Samtidigt får vi en del av ersättningen vid sammanslagningen i kontanter och vi kommer få utdelningar från det nya bolaget även i framtiden, säger Mia Brunell Livfors.

  Annons
  Annons
  X

  Mia Brunell, Kinnevik.

  Foto: INGVAR KARMHED Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X