Livets goda: Bullar

Recept: Linnea Seidel.

Få saker väcker så starka barndomskänslor som doften av nybakade bullar. Helt vanliga vaniljbullar är nog min favorit, men blåbärsbullar fyllda med vaniljsås går inte heller av för hackor vill jag lova!

Tips: Ha inte i allt mjöl från början när du bakar bullar, låt degen vara lite för lös när den jäser så kan du tillsätta mera mjöl sedan. För mycket mjöl ger torra och tråkiga bullar! Nu önskar jag dig lycka till med bullbaket! /Linnea

Under strecket
Publicerad
KATJA KRISTOFERSON
Foto: KATJA KRISTOFERSON
KATJA KRISTOFERSON
Foto: KATJA KRISTOFERSON
KATJA KRISTOFERSON
Foto: KATJA KRISTOFERSON
KATJA KRISTOFERSON
Foto: KATJA KRISTOFERSON
KATJA KRISTOFERSON
Foto: KATJA KRISTOFERSON
KATJA KRISTOFERSON
Foto: KATJA KRISTOFERSON
KATJA KRISTOFERSON
Foto: KATJA KRISTOFERSON
KATJA KRISTOFERSON
Foto: KATJA KRISTOFERSON
KATJA KRISTOFERSON
Foto: KATJA KRISTOFERSON
KATJA KRISTOFERSON
Foto: KATJA KRISTOFERSON
KATJA KRISTOFERSON
Foto: KATJA KRISTOFERSON
KATJA KRISTOFERSON
Foto: KATJA KRISTOFERSON
KATJA KRISTOFERSON
Foto: KATJA KRISTOFERSON
KATJA KRISTOFERSON
Foto: KATJA KRISTOFERSON
KATJA KRISTOFERSON
Foto: KATJA KRISTOFERSON
KATJA KRISTOFERSON
Foto: KATJA KRISTOFERSON
KATJA KRISTOFERSON
Foto: KATJA KRISTOFERSON
Annons
KATJA KRISTOFERSON
Foto: KATJA KRISTOFERSON
KATJA KRISTOFERSON
Foto: KATJA KRISTOFERSON
KATJA KRISTOFERSON
Foto: KATJA KRISTOFERSON
KATJA KRISTOFERSON
Foto: KATJA KRISTOFERSON
KATJA KRISTOFERSON
Foto: KATJA KRISTOFERSON
1/2
KATJA KRISTOFERSON
Foto: KATJA KRISTOFERSON
2/2
KATJA KRISTOFERSON
Foto: KATJA KRISTOFERSON

Kalljästa vetebullar

”Det är något speciellt med kalljästa vetebullar, de blir liksom extra goda!
Till receptet

Foto: KATJA KRISTOFERSON

Skållade grahamsbullar

Skållning innebär att man häller kokande vatten över en del av mjölet. Stärkelsen i mjölet binder då mer vätska.
Till receptet.

Foto: KATJA KRISTOFERSON

Barnens bästa pizzabullar

”De här pizzabullarna är busenkla att göra, eftersom de är gjorda på bakpulver behöver de inte heller jäsa!”
Till receptet.

Foto: KATJA KRISTOFERSON
Annons
Annons
KATJA KRISTOFERSON
Foto: KATJA KRISTOFERSON
KATJA KRISTOFERSON
Foto: KATJA KRISTOFERSON
KATJA KRISTOFERSON
Foto: KATJA KRISTOFERSON
KATJA KRISTOFERSON
Foto: KATJA KRISTOFERSON

Kesellabullar

”Bullar som är lite snällare mot midjemåttet, så länge det inte slinker ner för många…”
Till receptet

Foto: KATJA KRISTOFERSON

Pizzabullar med fetaost

”Jag brukar använda fetaost som har legat i smaksatt olja till dessa bullar.
Till receptet

Foto: KATJA KRISTOFERSON

Mjölkfria bullar

”Att göra mjölk- och äggfria bullar är enkelt”. Jag brukar då och då göra vanliga bullar på havremjölk.
Till receptet

Foto: KATJA KRISTOFERSON

Grova surdegsbullar

De här lite grövre surdegsbullarna är makalöst goda! Att använda russin i degen är ju en smaksak.
Till receptet

Foto: KATJA KRISTOFERSON
Annons
Annons
KATJA KRISTOFERSON
Foto: KATJA KRISTOFERSON
KATJA KRISTOFERSON
Foto: KATJA KRISTOFERSON
KATJA KRISTOFERSON
Foto: KATJA KRISTOFERSON
KATJA KRISTOFERSON
Foto: KATJA KRISTOFERSON

Vaniljbullar

”De här är verkligen barndomsbullar! Mamma gjorde alltid de här bullknutarna när jag var liten.
Till receptet

Foto: KATJA KRISTOFERSON

Citrusbullar

”Det här är en variant på bullar som är lite syrliga, prova gärna att byta ut citron och lime mot andra citrusfrukter!”
Till receptet.

Foto: KATJA KRISTOFERSON

Gifflar med nötkräm

”Söta gifflar med härlig chokladfyllning. Smaksätt gärna nötkrämen med rivet skal från en apelsin.”
Till receptet

Foto: KATJA KRISTOFERSON

Blåbärsbullar

”Tål du inte mandelmassa? Byt då ut den mot kokosmassa istället!”
Till receptet

Foto: KATJA KRISTOFERSON
Annons
Annons
KATJA KRISTOFERSON
Foto: KATJA KRISTOFERSON
KATJA KRISTOFERSON
Foto: KATJA KRISTOFERSON
KATJA KRISTOFERSON
Foto: KATJA KRISTOFERSON
KATJA KRISTOFERSON
Foto: KATJA KRISTOFERSON

Kanelbullar på dinkelmjöl

”Dessa bullar innehåller inget vanligt socker utan är sötade med honung. De är verkligen jättegoda!”
Till receptet

Foto: KATJA KRISTOFERSON

Solskensbullar

”Söta bullar med härlig vaniljfyllning, tycker du att de blir mastiga? Gör dem i miniformat!”
Till receptet

Foto: KATJA KRISTOFERSON

Hot cross buns

”Ät de här bullarna när de fortfarande är lite ljumma, de är jättegoda till en kopp te.”
Till receptet

Foto: KATJA KRISTOFERSON

Sticky buns

”Kletiga, kladdiga och söta är de här amerikanska bullarna, men helt galet goda!”
Till receptet

Foto: KATJA KRISTOFERSON

Linneas kanelbullar

”Finns det något bättre än nygräddade kanelbullar och ett glas mjölk?”
Till receptet

Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons