Livet väntar på Linda

Minst en procent av alla tonårstjejer har mått så dåligt att de skadat sig själva. Linda Awerstedt, 19 år, var en av dem. Länge var hennes ångest så stor att bara rakblad kunde stoppa den. Men det här är inte en artikel om hur djupt hon skurit i sina armar, utan en berättelse om en ung tjej som drömmer om en ljusnande framtid.

Under strecket
Publicerad
Annons

Det började redan i 13-årsåldern. I Lindas huvud kokade frågor om livet. Vem var hon? Vad var egentligen meningen med allting? Fanns det ens någon mening?

– Så där som alla tonåringar funderar ibland, säger hon.
Men för Linda gick det inte över. När hon var 17 år låg hon hemma, sjukskriven från skolan, med nerdragna persienner och svarta kläder. Olyckligt kär och ensam. Frågorna hopade sig och ångesten växte. Växte tills det gjorde så ont att hon inte kunde andas. Tre år senare är hon fortfarande skör och har hundratals bleka ärr, men hon lever och drömmer om framtiden. På onsdag tar hon studenten.
Linda vill berätta. Problemet med självdestruktiva tjejer måste uppmärksammas, säger hon. Någon måste visa att det går att bli frisk. Hon har bara ett krav: Det får inte bli en artikel om konsten att skada sig själv.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons