Annons
X
Annons
X

Littorin: Ville skona de närmaste

– Jag gjorde så gott jag kunde för att bespara min närmaste omgivning osanna och mycket obehagliga uppgifter, säger förre arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin om sin avgång i en intervju, gjord via mejl, i Dagens Nyheter.

(uppdaterad)

– Jag gjorde så gott jag kunde för att bespara min närmaste omgivning osanna och mycket obehagliga uppgifter, säger förre arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin om sin avgång i
en intervju , gjord via mejl, i Dagens Nyheter.

– När Aftonbladet konfronterade mig med uppgiften att jag skulle ha köpt sex visste jag vilken uppmärksamhet en sådan anklagelse skulle skapa och att jag inte skulle kunna värja mig mot den. Ord skulle stå mot ord. I det läget gjorde jag vad jag kunde för att inte publiceringen skulle ske, säger han.

På frågan om han haft någon kontakt med den kvinna som talat med Aftonbladet, svarar Littorin att han inte vet eftersom han inte vet vem hon är.

Annons
X

– Ord står mot ord. Jag vet inte om hon misstagit sig eller hittat på hela historien, säger han.

På frågan om vad det är för saker han skäms över svarar han att han, precis som många andra, gjort och gör saker som man i efterhand kan ångra. Samtidigt vill han klargöra att han inte gjort något brottsligt, att han inte längre är en offentlig person och att han vill att hans liv nu kunde lämnas i fred.

Littorin säger att han mött mycket sympati från kolleger, medarbetare, vänner och okända och att beslutet att avgå var helt och hållet hans eget.

SvD har sökt statsminister Fredrik Reinfeldt och Moderaternas partisekreterare Per Schlingmann för en kommentar, men pressekreterare Roberta Alenius hälsar att det inte är aktuellt med ytterligare kommentarer. Även partiledarna för de övriga Allianspartierna, samt Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet avböjer via sina pressekreterare att kommentera.

Stockholm TT

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X