Annons
X
Annons
X

Littorin avvisar anklagelserna

Förre arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin (M) anklagas för att ha köpt sex. Littorin vill inte uttala sig själv, men genom sin advokat förnekar han brott.

Av TT
(uppdaterad)

Advokat Birgitta Hållenius, Sven Otto Littorins ombud i vårdnads- och underhållstvisten med hans förra fru, uppger för TT att hennes klient avvisar påståendena om sexköp i lördagens Aftonbladet.

– Min klient Sven Otto Littorin förnekar brott och avvisar därmed bestämt anklagelserna som är publicerade i Aftonbladet. Tills vidare avser min klient att inte göra några ytterligare uttalanden, säger Birgitta Hållenius till TT.

Hon vill inte uppge var Littorin befinner sig för tillfället.

Annons
X

Sven Otto Littorin avgick plötsligt i onsdags morse. Orsaken var enligt honom av privata skäl och omtanken till sina barn.

Enligt Aftonbladet hade tidningen konfronterat honom i tisdags om uppgifter om ett påstått brott. Littorin ville då inte svara utan avgick morgonen efter.

I en intervju med Aftonbladet berättar nu en 30-årig kvinna om att hon har sålt sex till Sven Otto Littorin. De två ska ha träffats sensommaren eller hösten 2006, enligt kvinnans uppgifter.

Tidningen har tagit del av uppgifter om hennes kunder som hon ska ha skrivit in i sin dator. I hennes adressbok finns ett telefonnummer som i dag går till en representant för en förskola. Aftonbladet uppger att förskolan har haft numret i tre år. Dessförinnan tillhörde det Littorin, enligt förskolan.

TT

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X