X
Annons
X

Liten mot stor i blågul insats för Gui Minhai

Utrikesminister Margot Wallström (S) på utrikesdepartementet i Stockholm. Foto: Pontus Lundahl/TT

Kärnvapenhot, extremism och polarisering. Och samtidigt oförutsägbara stormakter, varav en – Kina – håller Gui Minhai fängslad. Utrikesminister Margot Wallström (S) beskriver en mörk och orolig tid och säger att utrikesdepartementet arbetar väldigt hårt med den svenske förläggarens fall.

– Vi tar ett steg framåt och ett tillbaka ibland. Vi står i kontakt med hans dotter och har genom påtryckningar sett till att han fått medicinsk hjälp, säger hon i en nyårsintervju med TT.

Fallet Gui Minhai ingår i det dagliga arbetet på utrikesdepartementet, som står i ständig kontakt med Kinas Sverigeambassadör och den svenska ambassaden i Peking, enligt Margot Wallström.

Utrikesminister Margot Wallström (S) i FN:s säkerhetsråd i FN-skrapan i New York. Till höger syns Sveriges FN-ambassadör Olof Skoog.

Foto: Mary Altaffer/AP/TT Bild 1 av 2

Utrikesminister Margot Wallström (S) tillsammans med FN:s generalsekreterare António Guterres och FN:s Jemensändebud Martin Griffiths i samband med fredssamtalen om Jemen som hölls på Johannesbergs slott i Uppland i december.

Foto: Pontus Lundahl/TT Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X