Annons

Way out west, dag 1Lite för barnsligt men Zara Larsson äger Slottsskogen

Zara Larsson verkar förbränna mer energi än hela festivalens fyrverkeripjäser.
Zara Larsson verkar förbränna mer energi än hela festivalens fyrverkeripjäser. Foto: Adam Ihse/TT

Aktivism, erotik och romantik startar årets Way out west, när Silvana Imam inleder. Festivalen som en gång vilade tungt på indiepop och rock är nu en fullfjädrad urban mainstreampop-tillställning.

Under strecket
Publicerad

Silvana Imam med en vit scarf startar årets Way out west med aktivism och romantik.

Foto: Adam Ihse/TT

I plisserad trenchcoat sitter James Blake alldeles stilla vid sina syntar.

Foto: Adam Ihse/TT

Brittiska soulstjärnskottet Jorja Smith ersätter Cardi B.

Foto: Adam Ihse/TT

Det är den trettonde upplagan av Way out west i Slottsskogen i Göteborg. Det som en gång startade som en lite lyxigare Hultsfredfestival för en publik som vuxit upp och bytt tält mot hotell, är i dag en välkänd institution med ett utsökt curerat festivalprogram. Istället för att fastna i nostalgi och därmed missa att säkra återväxten, följer Way out west diskret men tydligt trender i sina bokningar. Torsdagens uppställning är därmed, med få undantag som engelska indierocklegenderna i Spiritulized, alldeles rockfri.

Festivalen startar på allvar när Silvana Imam intar den största scenen. Hon har inget band, ingen dj, inga podier och ingen scenografi. Det är bara Silvana själv med en vit, fladdrande scarf knuten runt handleden. Det hade kunnat kännas tomt, och showen snål. Men med hjälp av noga uttänkta visuals blir effekten av ingenting alls istället ett koncentrat av Silvana Imams urkraftsmäktiga väsen.

Annons
Annons
Annons