Annons

Mårten Schultz:Listan av allvarliga brott är nästan ofattbar

Johanna Möller under sista rättegångsdagen. Hon dömdes till livstids fängelse för en, enligt SvD:s juridiska expert Mårten Schultz, ofattbart lång lista av allvarliga brott.
Johanna Möller under sista rättegångsdagen. Hon dömdes till livstids fängelse för en, enligt SvD:s juridiska expert Mårten Schultz, ofattbart lång lista av allvarliga brott. Foto: Fredrik Sandberg/TT och Jonas EKströmer/TT
Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Johanna Möller döms för mord, försök till mord, anstiftan av mord, stämpling till mord, stämpling till grov misshandel, grovt bedrägeri, försök till grovt bedrägeri medelst brukande av falsk urkund, givande av muta, urkundsförfalskning och hot mot tjänsteman.

Foto: Vilhelm Stokstad/TT Bild 1 av 1

Det mycket uppmärksammade Arbogamålet är ett ovanligt fall på många sätt. Ur ett juridiskt perspektiv är det förstås de allvarliga gärningarna som är viktigast. Men det finns även andra aspekter av ärendet som förklarar det mediala intresset. Det är också förhållandevis ovanligt att kvinnor döms för mord. (Det förekommer, men mördare är oftast män.)

Jag kan dock inte påminna mig om något fall i modern tid där en kvinna dömts för lika många allvarliga brott som Västmanlands tingsrätt dömde Johanna Möller för.

Annons
Annons
Annons