Lista såld till herrtidning kan vara brott

Datainspektionen granskar nu om Svenska fotbollförbundet brutit mot personuppgiftslagen genom utskicket av herrtidningen Moore Magazine. Fotbollförbundet visste om vad utskicket innehöll, säger reklamföretaget som sålde vidare adressregistret.

Under strecket
Publicerad
Annons

9 SvD.se
SvD skrev i går om att tidningen Moore fått köpa Fotbollförbundets medlemsregister. Läs artikeln på
svd.se
Datainspektionen kommer nu att granska om Fotbollförbundet brutit mot personuppgiftslagen när de sålde sitt register över spelare till herrtidningen Moore Magazine.
Moore Magazine skickade ett nummer av sin tidning gratis till spelarna i en reklamkampanj. Adressregistret köpte de via reklamföretaget Cape Media som jobbar på uppdrag av Fotbollförbundet.
Fotbollspelarna har i en klausul i Fotbollförbundets standardkontrakt godkänt att deras personuppgifter används i utskick. Men enligt personuppgiftslagen måste medlemsregister också behandlas ”på ett korrekt sätt och i enlighet med god sed”.

– Utskicket måste ha något med Svenska Fotbollförbundet verksamhet att göra. Tidningen Moore är knappast en fotbollsnära produkt. I vilket fall går det att ifrågasätta, säger Datainspektionens Johan Sehlström.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons