Annons

Fåtal sorter klarar klimatkraven – här är listan

Mozzarella och parmaskinka får rött ljus av WWF.
Mozzarella och parmaskinka får rött ljus av WWF. Foto: Jurek Holzer

Gärna svenska ägg, viltkött och kravmärkt kyckling. Men undvik parmaskinka, importerat nötkött och mozzarella. Här är matsorterna som Världsnaturfonden uppmuntrar och avråder från.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Parma- och serranoskinka är mindre bra än till exempel korv och pastejer, enligt WWF.

Foto: Lars Pehrson Bild 1 av 1
Parma- och serranoskinka är mindre bra än till exempel korv och pastejer, enligt WWF.
Parma- och serranoskinka är mindre bra än till exempel korv och pastejer, enligt WWF. Foto: Lars Pehrson

Populära charkprodukter som parma- och serranoskinka, italiensk salami och tyska korvar ska man helst undvika, enligt WWF. Detta eftersom grisproduktionen i Frankrike, Tyskland och Spanien inte lever upp till samma krav på vad grisarna får i sig. Liksom för kycklingarna är andelen sojaprotein hög i fodret. Djurhållningen för grisar i länderna får även rött ljus av WWF.

Annons
Annons
Annons