Lisa Nilsson sprider Brasiliens låtskatt

På nya skivan Hotel Vermont 609 gör Lisa Nilsson brasilianska låtar på svenska. Men att resorna till Brasilien och förälskelsen i landets musik skulle resultera i en platta var absolut inte självklart från början.

Under strecket
Publicerad
Milton Nascimento, Djavan och Dorival Caymi är några av de brasilianska artister som Lisa Nilsson tolkar på nya skivan Hotel Vermont 609.

Milton Nascimento, Djavan och Dorival Caymi är några av de brasilianska artister som Lisa Nilsson tolkar på nya skivan Hotel Vermont 609.

Annons

Ett samtal med Lisa Nilsson kan ta vägen lite var som helst. När vi ses hinner vi avhandla de tidiga åren då Lisa ville bli musikalartist, de två första skivorna hon gjorde på Billy Butts skivbolag Little Big Apple, det faktum att hennes hit Himlen runt hörnet är en mycket populär auditionlåt i tv-serien Idol och hur det gick till när hon fick ett par stringtrosor av Sanne Salomonsen. Allt detta är både kul och intressant men ska inte dras i långbänk just här. Faktum är att det tar ett bra tag innan vi ens snuddar vid det som är anledningen till intervjun – nya plattan Hotel Vermont 609.

När Lisa gjorde några svenska spelningar med orkestern Banda Beleza 2005 sa hon att det inte fanns några planer att föra över musiken på skiva. Men en skiva blev det till slut ändå.
– Efter konserterna kändes det självklart att spela in låtarna. Fast jag sa inget om det, jag var rädd att det skulle bli något slags kommersiellt jippo runt det hela. Och jag ville inte ha en massa spekulationer och krav, förklarar Lisa Nilsson.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons