X
Annons
X
Recension

Lisa Ekdahl sings Salvadore Poe Lisa Ekdahl - Lisa Ekdahl sings Salvadore Poe

I en uppenbarelse fick amerikanen Salvadore Poe, 43 och mest känd för sin filmmusik, veta att han skulle träffa en ung kvinna från norra Europa under sin resa till Indien. Och se så skedde. En dag på ashramet vid Ganges stränder möttes de båda och resultatet är bland annat Lisa Ekdahls nya skiva. Ett kärleksalbum som nu summar likt en ljummen fön på halvfart ur högtalarna intill mig.
Texterna, som mest handlar om lycka, sägs vara inspirerade av den persiske mystikern Rumi. Och om Rumi helst av allt ville lämna sitt dammiga land och flyga på en mjuk matta bland små fluffiga moln av stråkar och flöjter, så är det helt sant.
Men vår lilla sammetsflight tar oss inte till orienten utan vi går in för landning över Rio i soft och light bossatakt. Arrangemangen för 16-mannaorkester av Magnus Lindgren är mästerliga och jag blir inte alls förvånad om nästa projekt för hans del blir: Bo Kaspers Orkester with strings.
Väl nere på stranden strilar musikalisk sand nerför min nacke intill beachbaren. Den mjuka, späda rösten har hittat sin kongeniala inramning i en ljudbild hämtad från Jobim och de andra stora 60-talsbrassarna.
Hon är inte Astrud Gilberto, hon är Lisa Ekdahl, men jag tror att den kommande konserten på gigantiska Olympia blir en hit. Sånt här går hem i Frankrike.
Lyssna även på the real stuff: Marisa Monte: Memórias, crônicas e declarações de amor.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X