Linssoppa och varm ciabatta Bayonneskinka med rotfrukter Laxfilé med parmaskinka Sötsur kassler med tomat Thailändsk köttgryta

Under strecket
Publicerad
Annons

4 portioner: 1 gul lök 1-2 msk olja 2 tsk paprikapulver 3 dl röda linser 1,25 liter svag buljong 2 tärnade potatisar 2 msk tomatpuré 1 tsk salt och peppar 1 citron Tillbehör: 1 ciabattabröd smör/olivolja skivade tomater gul lök ruccolasallad riven ost grovmalen svartpeppar.

  1. Hacka lök och fräs i olja på svag värme. Pudra över paprikapulver och låt fräsa en liten stund.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och låt sjuda i ca 30 minuter tills soppan har tjocknat. Pressa över litet citron före serveringen.
  3. Förbered under tiden smörgåsarna. Dela brödet och bred på smör eller olja, lägg på tomater, lök och ruccola. Peppra, strö på ost och ställ in smörgåsarna i ugnen 225 grader i ca 10 minuter.
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons