Annons

Linneas läckra tårtor

En tårta passar alltid när det är dags att fira. Oavsett om det är till bröllop, födelsedag, konfirmation eller bara för att man vill lyxa till det lite.

Under strecket
Publicerad
Foto: KATJA KRISTOFERSON Bild 1 av 22
Foto: KATJA KRISTOFERSON Bild 2 av 22
Foto: KATJA KRISTOFERSON Bild 3 av 22
Foto: KATJA KRISTOFERSON Bild 4 av 22
Foto: KATJA KRISTOFERSON Bild 5 av 22
Foto: KATJA KRISTOFERSON Bild 6 av 22
Foto: KATJA KRISTOFERSON Bild 7 av 22
Foto: KATJA KRISTOFERSON Bild 8 av 22
Foto: KATJA KRISTOFERSON Bild 9 av 22
Foto: KATJA KRISTOFFERSON Bild 10 av 22
Foto: KATJA KRISTOFERSON Bild 11 av 22
Foto: KATJA KRISTOFERSON Bild 12 av 22
Foto: KATJA KRISTOFERSON Bild 13 av 22
Foto: KATJA KRISTOFERSON Bild 14 av 22
Foto: KATJA KRISTOFERSON Bild 15 av 22
Bild 16 av 22
Foto: KATJA KRISTOFERSON Bild 17 av 22
Foto: KATJA KRISTOFERSON Bild 18 av 22
Foto: KATJA KRISTOFERSON Bild 19 av 22
Foto: KATJA KRISTOFERSON Bild 20 av 22
Bild 21 av 22
Foto: KATJA KRISTOFERSON Bild 22 av 22
Foto: KATJA KRISTOFERSON Bild 1 av 3
Foto: KATJA KRISTOFERSON Bild 2 av 3
Foto: KATJA KRISTOFERSON Bild 3 av 3
1/2
Foto: KATJA KRISTOFERSON
2/2
Foto: KATJA KRISTOFERSON

Hälsningar Linnéa Seidel

De flesta tårtor blir extra goda om de får stå till sig en dag, därför brukar jag alltid lägga ihop tårtan en dag innan och sedan dekorera den samma dag som den skall ätas. Det gäller för alla tårtor i den här boken utom de med
marängbotten, de skall helst ätas precis efter du gjort i ordning dem så marängen fortfarande är krispig och god!

Något som dykt upp mer och mer här i Sverige under de senaste åren är
sockerpasta, ni hittar ett jätteenkelt recept på det i boken och självklart går det bra att täcka vilken tårta som helst med detta. Jag tycker det är ett bra alternativ till marsipan som många kan vara allergiska mot. Lycka till med tårtbakandet!

Blogg. Fler recept & tips i
Linnéas skafferi, vaje dag.
Linnéas blogg

Foto: KATJA KRISTOFERSON
Annons
Annons
Foto: KATJA KRISTOFERSON Bild 1 av 4
Foto: KATJA KRISTOFERSON Bild 2 av 4
Foto: KATJA KRISTOFERSON Bild 3 av 4
Foto: KATJA KRISTOFERSON Bild 4 av 4

Tårtbotten - grundrecept

”Gör dem gärna i förväg så du hinner frysa dem. I fryst eller halvfryst skick smular de mindre när du ska dela dem.”
Till receptet

Foto: KATJA KRISTOFERSON

Fluffy cake

Det här är en riktig favorittårta.
Till receptet

Foto: KATJA KRISTOFERSON

Gräddtårta

”En klassisk gräddtårta blir alltid uppskattad på kalaset. Dekorera den med bär och frukter efter säsong.
Till receptet

Foto: KATJA KRISTOFERSON

Prinsesstårta

Ursprungsreceptet till denna klassiska tårta finns i prinsessornas kokbok från 1930-talet.
Till receptet

Foto: KATJA KRISTOFERSON
Annons
Annons
Foto: KATJA KRISTOFERSON Bild 1 av 4
Foto: KATJA KRISTOFERSON Bild 2 av 4
Foto: KATJA KRISTOFFERSON Bild 3 av 4
Foto: KATJA KRISTOFERSON Bild 4 av 4

Sockerpasta - grundrecept

”Sockerpasta – sugarpaste är ett perfekt alternativ att täcka tårtor med om du har gäster som inte tål marsipan.”
Till receptet

Foto: KATJA KRISTOFERSON

Frukttårta med gelé

”Även den här tårtan är en klassiker på tårtkalaset. Välj de frukter och bär du tycker bäst om och dekorera tårtan med dem.
Till receptet

Foto: KATJA KRISTOFERSON

Vit chokladstubbe med lime

”Stubbe är en klassisk tårta som här fått ett täcke av vit chokladglasyr.”
Till receptet

Foto: KATJA KRISTOFFERSON

Budapestrulle

”Budapestrulle är en av mina favoriter som jag gärna äter om jag fikar på konditori.”
Till receptet

Foto: KATJA KRISTOFERSON
Annons
Annons
Foto: KATJA KRISTOFERSON Bild 1 av 4
Foto: KATJA KRISTOFERSON Bild 2 av 4
Foto: KATJA KRISTOFERSON Bild 3 av 4
Foto: KATJA KRISTOFERSON Bild 4 av 4

Frusen chokladmarängtårta

”Den här marängtårtan är väldigt enkel att göra, smaksätt gärna chokladkrämen med en skvätt valfri likör.”
Till receptet

Foto: KATJA KRISTOFERSON

Marängbotten - grundrecept

” För att få en nötmarängbotten, vänds 100 g finhackade hasselnötter ned mot slutet.”
Till receptet

Foto: KATJA KRISTOFERSON

Granatäppeltårta

”Den här tårtan är ruskigt enkel att göra men är verkligen god.”
Till receptet

Foto: KATJA KRISTOFERSON

Phyllis kalaskokostårta

Tårtan är dekorerad med extra stora kokosflingor som finns att köpa i delikatessbutiker.
Till receptet

Foto: KATJA KRISTOFERSON
Annons
Annons
Bild 1 av 4
Foto: KATJA KRISTOFERSON Bild 2 av 4
Foto: KATJA KRISTOFERSON Bild 3 av 4
Foto: KATJA KRISTOFERSON Bild 4 av 4

Hallonmoussetårta (glutenfri)

Imponerande att se på och ganska enkel att göra.
Till receptet

Kola- och pekannötsdröm

En saftig kaka/tårta för de som inte gillar gräddiga varianter.
Till receptet

Foto: KATJA KRISTOFERSON

Hallon- och vaniljtårta

”Hallon och vanilj är nog min favoritfyllning i tårtor, enkelt och fantastiskt gott!”
Till receptet

Foto: KATJA KRISTOFERSON

Schwartzwaldtårta

”Den här tårtan skall ätas nygjord då bottnarna är frasiga.
Till receptet

Foto: KATJA KRISTOFERSON

Bröllopstårta i tre våningar

”Den här tårtan har både ljusa och mörka bottnar.”
Till receptet

Annons
Annons
Foto: KATJA KRISTOFERSON Bild 1 av 3
Bild 2 av 3
Foto: KATJA KRISTOFERSON Bild 3 av 3
Foto: KATJA KRISTOFERSON

Kokostårta

”Den här kokos- och chokladtårtan är försvinnande god!
Till receptet

Chokladmoussetårta

”En mycket enkel tårta som du med fördel kan smaksätta med kaffe, konjak eller Baileys.”
Till receptet

Foto: KATJA KRISTOFERSON

Midsommartårta

”Det här är nog min favorittårta. Den är väldigt enkel att göra och den är urgod.
Till receptet

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons