Linnéas guldgruva: ”Priset får bestämma middagen”

KTH-studenten Linnéa Lindqvist har gjort matshoppandet till en sport. Butikens varor med kort datum är hennes guldgruva.

– Först kollar jag vad som är billigt i butiken, sedan bestämmer jag vad jag ska laga till middag, säger hon.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
”Jag vill använda mina pengar till annat än att köpa mat, men ändå inte behöva leva på tråkiga nudlar”, säger KTH-studenden Linnéa Lindquist.

”Jag vill använda mina pengar till annat än att köpa mat, men ändå inte behöva leva på tråkiga nudlar”, säger KTH-studenden Linnéa Lindquist.

Foto: Lars Pehrson
Ett av Linnéa Lundquists knep är att googla vilka varor som går att lägga i frysen.

Ett av Linnéa Lundquists knep är att googla vilka varor som går att lägga i frysen.

Foto: Lars Pehrson
”Av blandfärs kan man laga en massa olika rätter”, säger Linnéa Lindquist.

”Av blandfärs kan man laga en massa olika rätter”, säger Linnéa Lindquist.

Foto: Lars Pehrson
”Bröd sparar man inte alltid så mycket på”, säger Linnéa Lindquist.

”Bröd sparar man inte alltid så mycket på”, säger Linnéa Lindquist.

Foto: Lars Pehrson
Annons

Livsmedel som börjar närma sig utgånget datum säljs ofta till ett nedsatt pris. De flesta matkedjor gör så för att minska svinnet och spara på pengar och resurser, vilket SvD berättat. Rabatterna kan i vissa fall vara riktigt generösa.

För studenten Linnéa Lindquist, som pluggar bioteknik på KTH i Stockholm, är detta ett välkommet inslag i studentekonomin. Att laga mat från grunden med bra varor, till ett så lågt pris som möjligt är en av hennes drivkrafter.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons