Annons
X
Annons
X

Linkedin når en miljon användare i Sverige

En miljon svenska användare har anslutits sig till det professionella nätverket Linkedin. Nätverket växer idag globalt med två nya medlemmar i sekunden och har totalt 160 miljoner medlemmar i världen.

Lars Ingerslev, ansvarig för Linkedin i Sverige.
Lars Ingerslev, ansvarig för Linkedin i Sverige. Foto: LINKEDIN

Linkedin lanserade sin sajt på svenska i november och fick i dagarna sin miljonte användare.

– En miljon svenska medlemmar är en viktig milstolpe som visar på svenskarnas förståelse för de karriär- och affärsutvecklingsmöjligheter som ett professionellt onlinenätverk har att erbjuda.
Det betyder också att företagen måste anpassa sin rekrytering ytterligare efter var kandidaterna finns och är aktiva för att kunna hitta landets största talanger, säger Lars Ingerslev, ansvarig för
Linkedins nordiska huvudkontor.

– Fler och fler företag har förstått att sociala medier spelar en allt större roll i människors vardag. På kort tid har vårt beteende förändrats. Idag kan företagen genom olika nätverksplatser positionera sig på ett annat sätt och behöver inte annonsera för att nå de personer som man är intresserad av, säger han.

Annons
X

Idag växer Linkedin globalt med två nya medlemmar per sekund och med fem miljoner medlemmar i månaden. I Sverige är tillväxttakten cirka 25 000 nya medlemmar i månaden.

LÄS MER:
”Lönner mot Linkedin i entreprenörs-VM”
LÄS MER:
”Miljontals lösenord på avvägar”

Vad tycker du utmärker de svenska användarna?

Stäng

SvD NÄRINGSLIVS NYHETSBREV – dagens viktigaste ekonominyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – De svenska liksom övriga nordiska användare är duktiga på att ta till sig tekniken tidigt. Och vi är bra på att nätverka, det ligger i vår kultur. Sen tror jag också att det finns en större medvetenhet kring att nätverkande är viktigt tidigt i karriären. Det är huvudförklaringen till att tillväxten är så pass snabb här, säger Lars Ingerslev

  Linkedin har satsat stort på den svenska marknaden och jämfört med övriga Europa är svenskarna de mest engagerade i sociala medier i hela Europa menar Ingerslev.

  LÄS MER:
  ”Linkedingrundare investerar i svensk startup”

  – Vi vet till exempel att 62 procent av befolkningen regelbundet besöker sociala nätverk, en hög siffra om man jämför med andra Europeiska länder. Vi vet också att 35 procent av svenskarna använder nätet för att hitta nya jobbmöjligheter, säger han.

  Tidigare i juni drabbades Linkedin av att ett stort antal lösenord läckte ut och bolaget tvingades be mängder av användare att byta lösenord. Enligt uppgifter handlade det om 6,5 miljoner krypterade inloggningsuppgifter som hade lagts upp på ett ryskt nätforum.

  Annons
  Annons
  X

  Lars Ingerslev, ansvarig för Linkedin i Sverige.

  Foto: LINKEDIN Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X