Annons
X
Annons
X

Lindgrens Värld bygger Emil-park

Astrid Lindgrens Värld satsar 95 miljoner kronor på nöjesparken i Vimmerby. En Emil i Lönneberga-park på 22 000 kvadratmeter, eller 4,5 tunnland som man sa på Emils tid, ska byggas.

Invigning beräknas ske inför säsongen 2013, enligt ett pressmeddelande.

Av TT
Foto: ASTRID LINDGRENS VÄRLD

Den nya parken byggs vid ”den vackra Ekkullen” på mark som har köpts loss av kommunen. Givetvis kommer gården Katthult att stå i centrum i parken, men besökarna ska även kunna hälsa på i bland annat Krösa-Majas stuga och i en tidstypisk stadsmiljö.

I pressmeddelandet står det att en viktig del av satsningen är att återskapa den småländska landsbygden som den såg ut vid förra sekelskiftet. Förutom att träffa Emil och hans familj ska besökarna därför också kunna uppleva en bondgård som den såg ut på den tiden, ströva runt på stigarna under ekarna och se gärdsgårdar och stenrösen.

– I vår strävan att göra sagor till verklighet känns det viktigt att kunna visa upp en bondgård och ett småländskt bondelandskap, såsom den såg ut på Emils tid och när Astrid Lindgren växte upp, säger Mikael Ahlerud, vd Astrid Lindgrens Värld, enligt pressmeddelandet.

Annons
X

– Investeringen är helt i linje med våra planer för parkens fortsatta utveckling. Där vi sätter fokus på att förstärka gästens upplevelse av att allt är äkta och sker i stunden, fortsätter Mikael Ahlerud.

Nästa år är det 50 år sedan den första Emil i Lönneberga-boken skrevs av Astrid Lindgren.

LÄS MER:
Detta är Sveriges bästa turistupplevelse, enligt utländska turister

Stäng

SvD:s NYHETSBREV – dagens viktigaste nyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Stockholm TT

  Annons
  Annons
  X
  Foto: ASTRID LINDGRENS VÄRLD Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X