Annons

Anders Lindblad:Lindblad: Det hände i skuggan av Fifa-skandalen

Kontrasten kunde inte vara större. Från Fifa-skandalen med det kontroversiella omvalet av Sepp Blatter till den sakliga, lugna debatten på RF-stämman i Helsingborg. I dag väljs Björn Eriksson till ny ordförande. Hans viktigaste uppgift: höja rösten och se till att idrotten tar mer plats i det offentliga rummet.

Under strecket
Publicerad

**Det var befriande **att skifta fokus. Från korruptionsskandalen, polisrazzian och den unkna Fifa-kongressen i Zürich till motionerna och den öppna debatten på Riksidrottsmötet i Helsingborg.
Den svenska idrottsmodellen står stark, även om det blåser motvind på flera områden. Det handlar om allt från matchfixning, huliganism, rasism, tidig utslagning och ökat antal dopningsfall, till att allt färre unga idrottar, statsanslagen minskar och bristen på hallar och arenor bara blir större.

Årets Riksidrottsmöte har, åtminstone vad gäller uppmärksamheten i media, hamnat i skuggan av Fifa-kongressen där Sepp Blatter omvaldes att leda det internationella fotbollförbundet i ytterligare fyra år – trots att några av hans närmaste gripits och det gjorts husrannsakan på Fifas högkvarter efter misstankar om att mutbrott föregått valen av VM 2018 och 2022.

Annons
Annons
Annons