Annons

Lilla Hjärtat – så förlorar man sina barn

PODD | 10 mars. I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras DN-reportaget om flickan "Lilla Hjärtat". Lyssna direkt här.

Under strecket
Publicerad

I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras DN-reportaget om flickan "Lilla Hjärtat". Lilla Hjärtat var en treårig flicka som blev bortlämnad vid födseln, men som vid knappt tre års ålder fick återvända till sina biologiska föräldrar. Strax därefter hittades hon död med spår av opiater i kroppen och mamman är nu misstänkt för grovt vållande till annans död.  

Det här fallet har fått debattörer och politiker att efterlysa ny lagstiftning som ser mer till barnen än till föräldrarnas rätt till sina barn.

Men är det så enkelt? Eller måste det vara svårt för socialen att tvångsplacera barn, eftersom de annars riskerar att skiljas från sina föräldrar på fel grunder? 

Är det för lätt eller svårt att bli av med sina barn? Ledarsidans Lydia Wålsten diskuterar ned Malin Lernfelt, skribent på Liberala Nyhetsbyrån, tidigare ledarskribent för Göteborgs-Posten som har skrivit mycket om de här frågorna med fokus på barnperspektivet, Carolina Jemsby, reporter på Uppdrag Granskning som förra året granskade socialtjänsten i programmet "För barnens bästa" och försvarsadvokaten Anna Dahlbom Langley, delägare och partner på Lewis Langley & Partners och en flitig kommentator i juridiska frågor.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons