X
Annons
X

Augustpriset för barnbok till Ann-Helén Laestadius

En uppkäftig saga för vuxna får Augustpriset i den skönlitterära kategorin. Lina Wolffs roman "De polyglotta älskarna" har hyllats av kritikerna för sin raffinerade struktur och vann även Augustelektorernas hjärtan.

Av TT
Läs mer om Augustpriset 2016
Priset för årets svenska barn- och ungdomsbok gick till Ann-Helén Laestadius för boken
Priset för årets svenska barn- och ungdomsbok gick till Ann-Helén Laestadius för boken "Tio över ett" vid måndagens prisuttdelning av Augustpriset i Stockholm. Foto: Claudio Bresciani/TT

– Jag är ganska skrockfull, så jag har inte förberett något tal, säger Lina Wolff när hon tar emot priset i Konserthuset i Stockholm.

Priset för årets svenska barn- och ungdomsbok gick till Ann-Helén Laestadius för boken "Tio över ett" vid måndagens prisuttdelning av Augustpriset i Stockholm.

Foto: Claudio Bresciani/TT Bild 1 av 3

Priset för årets svenska fackbok gick till Nina Burton för boken "Gutenberggalaxens nova" 2016 under måndagens prisuttdelning av Augustpriset i Stockholm. Anna Bråkenhielm delar ut priset.

Foto: Claudio Bresciani/TT Bild 2 av 3

Sigrid Nikka är vinnaren av Lilla Augustpriset 2016 som delas ut under måndagskvällen på Konserthuset i Stockholm. Nikkas bok heter "Då rallarrosen blommar".

Foto: Claudio Bresciani/TT Bild 3 av 3
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X