”Likt en knarkare har jag behövt allt större doser”

BEKRÄFTELSEKNARKARE. Läraren och Let’s dance-vinnaren Annika Sjöö vill vara bäst i allt – för att känna kicken av allt beröm. Men sen kommer starka oroskänslor och sug efter mer. Idagsidans nya serie har tittat på ny forskning som visar hur krav och prestationer är kopplade till både ångest och bristande självkänsla.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Annika Sjöö, 30 år, bor i Göteborg med maken Michael och ettårige sonen Kelvin. Hon arbetar som dansare, gymnasielärare, leder träningspass och bloggar om hälsa i tidningen Amelia.

Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL
Annons

Har man fått ett skönt rus av bekräftelse vill man tillbaka till det känsloläget så ofta som möjligt. Detta beskriver Annika Sjöö, mest känd som dansare i TV4-programmet Let’s Dance, men också gymnasielärare och nybliven författare till boken ”Fröken Duktig – en självbiografi” (Ica bokförlag).

– Det är som om jag hela tiden har letat efter kickar. Och likt en knarkare har jag behövt allt större doser. När jag blivit bäst i klassen, ska jag bli bäst i skolan. När jag är bäst i skolan, ska jag bli bäst i landet. Och så fortsätter det, berättar 30-åriga Annika Sjöö över en lunch i centrala Göteborg.

Annons
Annons
Annons