Annons
X
Annons
X

Ligan viktigare för Ibrahimovic

Han har inte släppt tanken på att vinna Champions League. Men ligaseger med PSG är viktigare för Zlatan Ibrahimovic – den här säsongen.

– Samtidigt kom jag inte hit om jag inte trodde att PSG skulle kunna vinna Champions League, säger han.

[object Object]
Zlatan Ibrahimovic vandrar av Parc des Princes efter segern mot Toulouse. Foto: BENOIT TESSIER/REUTERS

Det är dags för ett nytt kapitel i Zlatan Ibrahimovics Champions League-äventyr. I sjätte klubben.

Som bäst har det blivit semifinal, säsongen i Barcelona 2009/10, i turneringen han helst av allt länge ville vinna.

– Det är sant att jag aldrig har vunnit Champions League, men jag är inte desperat. Att vinna titlar kommer naturligt för stora spelare och jag har vunnit mycket eftersom jag spelat tillsammans med stora spelare som hjälpt mig. Det går inte att vinna stora titlar på egen hand, säger Ibrahimovic till Uefas hemsida inför Paris Saint-Germains match på Parc des Princes mot Dynamo Kiev.

Annons
X

Ibrahimovic har fått en smakstart i sin nya klubb. Han är redan uppe i fem ligamål och nätade senast i helgen när PSG besegrade Toulouse med 2–0.

Att vinna ligan är klubbens prioritet den här säsongen. Satsningen på sikt är att år 2015 också försöka ta hem Champions League-titeln.

Värvningarna av Ibrahimovic, Thiago Silva, Ezequiel Lavezzi, Lucas Moura och Marco Veratti var ett tydligt tecken. PSG ska bli att räkna med i Europaspelet.

Stäng

SvD:s NYHETSBREV – dagens viktigaste nyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – Jag tycker inte att vi nödvändigtvis ska fokusera på Champions League. Det viktigaste, vårt huvudmål, är ligatiteln. När man lyckas dominera i sitt eget land, då kan man börja tänka på Europaspelet. Man måste ta en match i taget, ett steg efter det andra, säger den svenske landslagsanfallaren till tidningen L’Equipe.

  Ibrahimovic menar att rutin är viktigt för att lyckas. PSG, tvåa i ligan förra säsongen, har inte spelat i Champions League på åtta år. Zlatan tar fram Manchester City som ett lag där orutinen spelade en avgörande roll förra året.

  – När Manchester City åkte ut i gruppspelet i fjol, betydde det inte att det var ett dåligt lag. De saknade helt enkelt erfarenhet från Champions League, säger han.

  PSG:s tränare Carlo Ancelotti säger att PSG är redo för Europa – inte minst efter andra raka ligasegern.

  – Vi blir bättre och bättre och de två segrarna har varit bra för hela gruppen.

  Ibrahimovic har funnit sig väl tillrätta i PSG. Kraven är stora på honom, men han har också levererat.

  – Jag har blivit en bättre spelare för varje år. I fjol vann jag skytteligan med 28 mål och satte målrekord i Milan för en säsong, men jag vann inget. Men för mig är det viktigast att vinna med laget. Jag vinner hellre titlar och spelar dåligt, än spelar bra och blir utan titel. Sådan är min mentalitet, säger han.

  Det hetaste mötet i kvällens omgång spelas mellan Real Madrid och Manchester City i ”Dödens grupp”, där den andra matchen är Dortmund–Ajax.

  Zlatan Ibrahimovic har fått en drömstart i PSG. Och målet på sikt är förstås Champions League men viktigast den här säsongen är ligaseger.

  Annons
  Annons
  X

  Zlatan Ibrahimovic vandrar av Parc des Princes efter segern mot Toulouse.

  Foto: BENOIT TESSIER/REUTERS Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X