Middag med Mandela - möten, minnen och receptLifvendahl lyfter på locket till integrationsfrågan

Tove Lifvendahl är SvD:s politiska chefredaktör. Hon har tidigare skrivit flera böcker, däribland ”I rörelse. Möten i Rosengård 10 år senare” (2013).
Tove Lifvendahl är SvD:s politiska chefredaktör. Hon har tidigare skrivit flera böcker, däribland ”I rörelse. Möten i Rosengård 10 år senare” (2013). Foto: Lotte Fernvall/TT

När Tove Lifvendahl debuterar som kokboksförfattare så blir det aptitligt – sett till såväl innehåll som ämnesval och språk. Det tycker Hanne Kjöller om en bok som varvar barndomsminnen med recept och politiska tankar om mat.

Publicerad
Annons

”Har läsaren ens en bråkdel så roligt som vad jag har haft när jag har skrivit, är jag mer än nöjd.” Så avslutar Tove Lifvendahl inledningen till sin nya bok.

Att det har varit lust snarare än läsarhänsyn som drivit Lifvendahl märks. Men dessvärre stökar det till läsningen. Långt in i boken letar jag efter den röda tråden i hopkoket av recept, barndomsminnen, beskrivningar av släktingar, resor, avfolkningsorter, trädgård och odling, tankar om tomater samt intervjuer med en rad offentliga personer.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons